Subscriu-te a la newsletter


"ARRIBA L'OFICINA FLEXIBLE"

Secretaria Comunicació,

Barcelona i Madrid atrauen les grans empreses internacionals del 'coworking'

Les ciutats de Barcelona i Madrid van al capdavant, però altres com Dublín, Àmsterdam, Estocolm, Berlín, París i Varsòvia, entre altres, són les urbs que tenen una projecció de creixement més gran els pròxims anys pel que fa a espais destinats al coworking (treball flexible o oficina compartida). De fet, a la capital catalana i a l’espanyola es van contractar l’any 2017 al voltant de 30.600 metres quadrats d’espais per part de companyies com Regus, Lexington i WeWork, els pesos pesants d’aquesta modalitat d’arrendament de zones de treball.

La contractació d’aquesta mena d’espais ha registrat un creixement rècord. La principal ciutat coworking és Londres, que va al davant de Nova York, amb unes xifres de lloguer d’espais que representen el 21% del total d’oficines contractades, segons es posa de manifest en un informe elaborat recentment per la consultora immobiliària Cushman & Wakefield. El lideratge de la capital britànica se sustenta en una augment rècord del 190% en les contractacions respecte a l’any anterior, on destaquen 230.000 metres quadrats al districte Central London. El Regne Unit totalitza el 32% del total d’espai de treball flexible del món.

El creixement del coworking a Espanya s’exemplifica en casos com l’arribada de la companyia nord-americana WeWork a Barcelona i Madrid. La firma, un dels gegants del negoci a tot el món, ha aterrat a les dues ciutats amb una contractació total de 18.500 metres quadrats (d’aquests, 6.500 metres quadrats pertanyen al districte 22@ de Barcelona, i 12.000, al passeig de la Castellana). També destaca l’arribada de Spaces (la marca de coworking de Regus), que el mes d’abril passat va contractar un espai de 3.000 metres (també al 22@), que complementa els centres que ja té a Madrid.

El Periódico

Foto: Coworking Garden Atelier  / ALBERT BERTRAN

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies